preloader

Protetik Diş Tedavisi

Bünyesinde hareketli ve sabit protezler, implantoloji, çene-yüz protezleri gibi birçok disiplini barındıran ağır bir misyonu üstlenmiş Anabilim Dalıdır. Bozulan, eksilen, kaybolan; işlev, estetik, rahatlık ve sağlığı yeniden kazandırmak amacıyla, dişlerin eksilen kısımlarını veya bir ya da daha fazla eksik dişi ve ilgili eksik dokuları uygun maddelerle doldurma ve tamamlama bilim ve sanatıdır.
Okluzyon (kapanış) prensipleri hangi tür protez yapılırsa yapılsın bizim için en dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir.

Protez çeşitleri nelerdir?

Hareketli Protezler
Dayanak dişlerin gelecek yükü kaldıramayacağı, geniş diş eksikliği içeren durumlarda ya da diş ile sonlanmayan eksik diş alanları olduğunda ya da ağızda hiç diş olmadığında hareketli protezler uygulanmaktadır. Hasta tarafından takıp çıkarılabilen ve eksik dişlerin yerini tutan yapay bir aygıt olarak tanımlanmaktadır.

Hareketli Bölümlü Protez
Diş desteği için, dişin diş etine yakın bombeli alan altında kalan kısmına, kroşe diye adlandırılan uçlar gelerek tutuculuk sağlanmaktadır.

Total (tam) protez
Ağızda dayanak olarak alınacak hiç dişi kalmamışsa, kuvvet iletimi, destek ve tutuculuk protezin doku yüzeyine oturtulmasıyla uygulanmaktadır.

Sabit Protezler
Dişte yapılan preparasyon sonrası alınan ölçülerden elde edilen modeller üzerinde hazırlanan yapıların, ağıza uyumu sağlanarak, dişin üzerinde sabit olarak kalacak şekilde yapıştırılması ile oluşturulan protez çeşitleridir.

Kuron
Tek dişi ilgilendiren madde kayıpları ve estetik problemler için tercih edilmektedir.

Maryland Köprüler (Adeziv Köprüler)
Tek ön diş eksikliklerinde Maryland Köprüler de tedavi seçeneği olabilir.

Köprü
Birden fazla diş eksikliğinde, eksik alana en yakın dişlerin dayanak olarak kullanılması ile boşlukların telafi edildiği ve daimi olarak ağızda kalan yapılara Köprü denir.

Laminate Kron
Dişin sadece ön yüzeyinde, mine sınırları dahilinde, çok az bir preparasyon uygulanarak yapılan protetik tedavi uygulamasıdır.

Teleskop Kron
Protez yapılacak kısımla uyumsuzluk yaratacak, aşırı eğri, çapraşık ve uzamış dişler olduğunda, bu dişleri kaybetmektense boylarının kısaltılarak üzerlerine teleskop kuron denen iç içe geçen kuronlar uygulanabilmektedir.

İnley – Onley Dolgular
Onley-İnley, dişte madde kaybının aşırı olduğu fakat diş dokusunun tam krona ihtiyaç duyulmayacak kadar sağlamlığı söz konusu olduğunda en uygun tedavi yöntemidir.

İmplant Protezler
İmplant üzerine yerleştirilen veya implantlar tarafından desteklenen sabit veya hareketli protez uygulamasıdır.

Eklem içi veya dışı patolojiler sonucunda oluşan eklem işlevlerindeki bozukluklardır. Çene ekleminde görülen rahatsızlıklar; diş, yanak, dudak, tükürük bezleri, baş ve boyun kasları ve ligamentlerden oluşan sistemi etkiler. Daha çok genç ve orta yaş grubunda, özellikle de kadınlarda görülen TME hastalıkları, çene kemiğinden ses gelmesi, baş, kulak, çene ağrıları, kulakta çınlama, çiğneme problemi, ağız açmada zorluk çekme gibi semptomlarla kendini gösterir.

Çene eklemindeki sorunlar, farklı branşlardan hekimlerin ortaklaşa çalışmasını gerektiren bir hastalık grubudur. Çene eklemi bozukluklarının cerrahi tedavisi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi uzmanları tarafından yapılır.

Halk arasında zirkonyum diş kaplama olarak bilinen tedavi yöntemidir. Dişleriniz çatlamış, kırılmış veya beyazlatma işlemlerine yanıt vermiyor durumda ise estetik anlamda memnuniyet sağlayacak en uygun yöntem zirkonyum kaplamalardır. Diş kaplamalar farklı metal türleriyle de uygulanabilir olup zirkonya maddesi ışığı geçirgen özelliğinden dolayı daha doğal ve estetik sonuçlar verdiği için tercih edilmektedir.

  • Zirkonyum ışığı geçiren özelliğe sahiptir. Doğal bir diş görüntüsü isteyen hastalara uygulanmaktadır.
  • Metal alerjisi olan hastalar için en uygun kaplama türüdür.
  • Zirkonya maddesinin vücut için herhangi bir zararı yoktur. Doku dostu bir malzemedir.
  • İmplant üzerine uygulanabilir, titanyum ile zirkonyum herhangi bir olumsuz etkileşim göstermezler.
  • Tedavi süresi çok uzun değildir, 4-5 gün içerisinde tamamlanabilir.
  • Zirkonyum kalıcı dişleri tamamen çıkan her hastaya uygulanabilen yöntemdir.

CAD/CAM bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretim anlamına gelmektedir. Bilgisayarların, protezlerin dizaynında ve üretilmesinde kullanılmasıyla ilgili bir teknolojidir. CAD/CAM teknolojisi ile defalarca diş hekimine gitmeye gerek kalmadan tek seansta kusursuz restorasyonlara kavuşmak mümkündür.

All On Four implant tekniği, aşırı kemik kaybından dolayı protez kullanamayan kişilerde uygulanan ve belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir yöntemdir. All on four dental implants tekniği sayesinde her bir çeneye sadece 4 implantın yerleştirilmesi ile tamamen dişsiz olan hastaların yeni dişlerine kavuşmaları sağlanmaktadır. All on four diş tedavisi, implant yaptırmak isteyen ancak gerekli kemik yapısına sahip olmayan hastalar için de hızlı, güvenilir ve doğal görünüm kazandıran bir yöntemdir.

  • Çene kemiği yüksekliğinin ve genişliğinin uygun olduğu kişilere,
  • Çeşitli nedenlerle dişlerini kaybetmiş kişilere,
  • Genel sağlık durumu iyi olan kişilere,
  • Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olmayanlara,
  • Radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi almayanlara,
  • Yeterli kemik yapısı bulunan dişsiz hastalara uygulanabilir.

Sizi Arayalım

Sağlıklı ve güvenilir bir tedavi deneyimi yaşamanız, bizim en öncelikli amacımız. Hasta danışmanlarımız, arama taleplerinize en kısa süre içerisinde dönüş yapmaya özen göstermektedir.