preloader

Dental İmplant Uygulamaları

Dental implant nedir?

İmplant veya dental implant; çene kemikleri içerisine yerleştirilen ve kemiğin bu implant çevresinde iyileşerek kendisinden bir parça olarak kabul etmesi amaçlanan, titanyumdan imal edilmiş vida veya kök formunda yapılardır. Titanyumun tercih edilmesinin sebebi vücut dokuları ile etkileşime girmemesi ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olmasıdır. İmplantlar daha önceden kurtarılamamış yani kaybedilmiş dişlerden dolayı oluşan boşluklara veya ciddi bir enfeksiyon bulunmuyorsa diş çekimi sonrasında diş yuvasına yerleştirilir. İmplant uygulaması diş eksikliklerinin tedavisinde bilinen en iyi ve en modern tedavi yöntemidir.

Kaybedilen her diş için bir implanta ihtiyaç duyulur mu?

Hekimlerin genel olarak tercihi kaybedilen her dişin yerine implant uygulanmasıdır. Bazı durumlarda iki implant aralıklı olarak yerleştirilerek üzerine köprü protezi yapılabilir. İmplantın sayısı ve yöntemi hekimin klinik ve radyografik muayenesinden sonra bellirlenir.

Hangi durumlarda dental implant tedavisine ihtiyaç duyulur?

Ağzında diş eksiği bulunan kişiler, çiğneme gibi fonksiyonları yerine getiremezler ve bunun yanında estetik açıdan olumsuz bir görünümü olur. Diş eksikliğinden dolayı ağız kapanışı farklılaşır ve çene ekleminde büyük problemlere sebebiyet verebilir. Psikolojik açıdan da bakılırsa kişilerin özgüven eksikliği yaşamasına neden olabilir. Travma, çürük ve periodontal hastalık gibi sebeplerden kaybedilen dişlerin yerine ideal bir tedavi yöntemi olan implant uygulanabilir. Eksik dişlerde zamanla erime gibi problemler meydana gelebilir. Dental implant uygulaması ise köprü gibi komşu dişlerden destek almadığından dolayı daha koruyucu bir uygulamadır.

Dental implant uygulamalarını hangi bölüm gerçekleştirir?

Dental implant uygulamalarını diş hekimliği ana bilim dallarından olan ağız, diş ve çene cerrahisi uzmanlarınca yapılır.

İmplant tedavisi nasıl uygulanır?

İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlem olduğundan, kullanılan malzemelerin kalitesi, ortamın sterilizasyon ve hijyen şartlarının sağlaması en önemli kriterlerdendir. İmplant tedavisi için bir hafta yeterli olmaktadır. Ayrıca kendinden eriyebilen dikiş sayesinde bir günde de tedavi yapılabilir ancak bu durumda geçici protez yapılamayacaktır.

Tedavinizin ilk aşaması implant tedavisidir, ikinci aşamada ise 3-6 ay arasında implantın kemiğinize kaynaması beklenir ve sonrasında bir hafta süre içinde implant üstüne gelecek porselenler yapılmaktadır. Tek bir implantın yapım süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.

Bir implantın başlandıktan sonra bitimine kadar geçen süre sadece 3-4 dakikadır. Hasta bu süre içerisinde anesteziden dolayı kesinlikle ağrı duymamaktadır. 2-3 saat içerisinde uyuşukluk geçer, 1- 2 gün ağrı kesici kullanımı gerekebilmektedir.

Sorularınızı yanıtlamak için sizleri bekliyoruz

Sizi Arayalım